24 december 2009

Over De Kameleon

Eenwielervereniging De Kameleon (voluit: De Kameleon Expres) bestaat al meer dan 25 jaar. Het is de oudste eenwielervereniging in Nederland. We zijn begonnen in Amsterdam, maar inmiddels verhuisd naar Almere. De leden van De Kameleon komen elke week bij elkaar. Op de wekelijkse training op de vrijdagavond leer je van elkaar steeds nieuwe trucs: eerst natuurlijk vóóruit rijden, maar ook slalommen, achteruit rijden, stilstaan, rijden met éen voet.
Je leert ook spelletjes: tikkertje, eenwielerbasketbal en -hockey.

Van september tot en met mei oefenen we elke vrijdagavond van half acht tot negen uur in de sporthal aan de Jaagmeent 190 in Almere Haven. (Als je zelf een eenwieler hebt, moet je er wel een ‘binnenband’ op zetten!).
‘s Zomers fietsen we buiten. Daarvoor maken we per week een aparte afspraak. We maken tochtjes in de omgeving of oefenen op een mooi vlak parkeerterrein.

Je bent van harte welkom op de clubbijeenkomsten. Kom eens kijken hoe leuk eenwieleren is!

Een paar filmpjes van mensen van Eenwielervereniging De Kameleon

Eenwielervereniging De Kameleon is aangesloten bij de
Logo NCS
Nederlandse Culturele Sportbond


EenwielPieten
Zie je tijdens de intocht van Sinterklaas een paar Pieten rijden op een eenwieler? Dat hebben ze doorgaans geleerd bij De Kameleon.

We geven ook (graag!) demonstraties op scholen, bedrijven en instellingen.

(Als u ons wilt uitnodigen, bel 036-5349720 of 06-55384379.)

Lid worden
Je kunt op twee manieren lid worden van De Kameleon:
– Kom naar een trainingsavond
(klik hier voor meer informatie)
– Vul het aanmeldformulier op deze website in
(klik hier om naar het formulier te gaan)

Contributie
Het (éénmalige) inschrijfgeld van De Kameleon is € 15,-.
De contributie is € 15,- per maand. Betaling liefst per bank: rekening nummer 3061887 ten name van Eenwielervereniging KameleonExpres, Almere.
De eerste trainingsavond is gratis, je kunt dan kijken of je het leuk genoeg vindt om lid te worden. Als je zelf geen eenwieler hebt, kun je er op trainingsavonden een huren voor € 1,25 per keer.